Jippie

Glassbilen, den ger lycka (och ibland olycka hos dom som inte får) till dom som köper glass. Men man blir ju så fruktansvärt le på den där melodin. Jag sitter ute och solar, då den kör förbi, och lyckas uppröra varenda hund i hela byn. Och även om byn är liten så bor det nog fler hundar än människor här. Alltså börjar det skällas en massa. Tessla blir åxå skällig och jag måste avbryta solandet och lugna ner henne. Suck:/
Visst glass är allderles underbart, men jag tror världen skulle klara sig utan glassbilen:P

Äntligen

Idag fick vi äntligen studentmössorna efter en rejäl väntan.. Känns bra, nu är allt sådant fixat. Bara väntan kvar:P
43dagar!!

Gnossienne nr1



Spelar detta underbara stycke just nu..

Le temps sont durs pour les rêveurs

Hmm, redan onsdag... Tiden bara springer i vägg. Vet inte riktigt vart jag ska börja skriva, det känns som det har gått lite för många dagar sen ja skrev sist.. Får väl göra en kort version av vad som har hänt de senaste 5 dagarna..

Fredag, lörda, och sönda var ja i jönköping/hurskvarna på läger.. Jag skulle leka ledare åt personen som jag så sent som i höstas var deltagare med. Men det gick bra, jag fick mest leda över folk som var ett antal år yngre än mig. På lördagen var jag och mamma på A6 och letade studentklänning. Helt otroligt hittade jag en i princip likadan som jag hade skickar efter, men den här satt perfekt (kanske kommer någon bild senare), hittade också fina öronhängnen till balen. Färdigshoppade fikade mamma och jag inne på IKEA, gott:D
Helgen innehåll också
- 12 skjutna pilar totalt
- En promenad mot godis, som blev allderles för lång. På grund av dålig skyltläsning
- En iskall vistelse utomhus på sönda morgonen
- En godis bit i thereses öga


Största händelsen i måndas var kvartalsmötet på bågis. Det kan ju låta ganska tråkigt (och det var det också stuntals), men just i kväll var det riktigt intressanta saker som disskuterades. Nästa år fyller Skogens If 50 år och man har länge pratat om att ta och annordna en SM tävling. och det var på det här mötet man skulle besluta hur man skulle göra... Själva beslutet chockde mig lite, klubben har beslutat att söka 2 SM till nästa år. Både JSM inomhus och 3D SM, och 3Dn kommer att hållas tillsammans med Kalmas BS. Längtar redan:P För det kommer att bli (om dom gör som dom har pratat om) ett jätte arrangemang.. Hur coolt som helst!!!

Igår tisdag hade alla lektioner uton franskan blivit inställda. Men när jag vaknade och mådde kasst, bestämmde ag meg för att bara somna om igen.. Den gick jag inte upp förens efter 12. Tror jag behövde sova ut ordentligt för en gång skull. Gjorde egentligen inget vettigt på hela igår..

Idag skulle ha inneburit en kort sovmorgon på typ 20 min. Det blev en sovmorgon på över en timme. vaknade första gången vid kl.6 och tänkte "å ja får sova en bra stund till" sen somnar jag om igen.. När veckarklockan ringer tänker jag va lång den där halvtimmen var men strunt samma och somnar igen.. När klockan ringer igen, tittar jag verkligen på den och ser att hon är tio i åtta. då måste man gå till bussen en halvtimma efter.. In och vecka mamma och övertala henne att skjutsa mig till körskolan.. JIppie...
Hade bara en enda lektion idag och den skrev jag prov på, vadå slappt. Hängde med teknikarna på Bob Hanson föreställningen i aulan, den var faktiskt riktigt bra. De spelade ett par låtar som man nästan skulle vilja ha på MP3n.

Dagen största nyhet blir nog att Kent släpper nytt album. Jag behöver verkligen det.. Börjar bli så le på all musik jag har. Har lyssnat söder det mesta, eller inte lyssnat sönder, så illa är det inte riktigt än. Men jag behöver något nytt. Och ett till Kent album skulle inte sitta helt fel.. Även om vilken ny musik som helst skulle kunna duga. Tror nästan musiken i mitt huvud har stannat av, bara för att den har insett att jag inte kommer i väg på någon festival i sommar:(


Solsken

Hmm, vi behöver en ödla med en stege!!'

Lisa och jag tittade på film i tisdas.. Insåg att vi bara tittde på konstiga (fast på en bra sätt) filmer.. Började dagen med allderles underbara Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, en film som verkligen inte går att förklara, den måste ses. 
Sen fortsatte vi men en disney klassiker, från citaten ovan kommer i från. Den är ännu mer störd fast på ett helt annat sätt.. Ja säger bara älska filurkatten!!
 

Tredje filmen för dagen blev tredje pirates filmen. Vilket fick lisa att sjunga på den här låten resten av dagen:

Man kan ju inte annat än förundras över Jonny Depp som skådespelare.. Han har varit brillant i varje film jag har sett med honom..

Sista filmen, som inte ett dugg förvånande blev en thriller, fick lisa och mig att disskutera, att raka benen ända in till benen, näe vi är inte allas knäppa, fast jocke tycke det eftersom det var hans ben vi prate om:P



Var och provade om min balklänning i onsdas.. Lyckligtvis satt den som den skulle, det var bara axelbanden som var tvunga att kortas lite. Känns bra att allt är fixat, ska bara skriva ut en bild från när jag provade och ta med till frissan så vi kan disskutera hur håret ska se ut.

På kvällen var ett par kompisar hemma i markus lägenhet.. Det innebar som vanligt en massa flum (älskar verkligen det ordet, tycker nästan du ska överväga det annie:P flum). Vi var iväg och bowlade, vilket jag inte har gjort på evigheter. Hade glömt hur roligt det var, fast min handled fixar olyckligtvis inte det som den borde... Men vi hade en trevlig kväll i alla fall:)




Påsklovet är nästan slut nu.. Och i eftermidda åker jag till huskvarna. Bågskytteläger på gång och även om jag är för gammal för att vara deltagare, tänker jag leka ledare. Mamma och jag ska åka in till jönköping och leta studentklänning, i lilla oskarhamn finns ju verkligen ingenting, och klänningen jag skickade efter var olyckligtvis för stor, och det fanns inga mindre:(
Hittar förhoppningsvis en i morgan.. Nu är det bara packning kvar.. och kanske en tur till solariet om jag hinnen. Sen bär det iväg igen..

Påskhelgen

Så var påsken över...Den började helt okej men skärtorsdagen. Vilket innebar: en massa flum, långlunsh (vilket ja alltid saknar, men knappast har tid eller känsla för) NV-fest som  faktiskt inte blev så tråkig.. Vissligen tycker jag fortfarande att om vi ska försöka lära känna de andra klasserna borde vi göra det på hösten och inte än månad innan vi tar studenten.. Efter "festen" drog vi ner till markus lägenhet.. Jag stannade inte så länge (vilket jag hörde rycktesväg att dom andra gjorde) var fruktansvärt trött.. Behövde ta det lugnt ett par timmar.. Jocke och jag tittade på Underworld Evolution.. Den var helt okej, fick höra att 3an skulle vara ännu bättre så jag hoppas på det..

Långfredagen tillbringades som så många andra år på långfredagsjakten. En 3Dtävling i bågskytte. Det var en underbarbar dag i skogen, med sol och härligt sällskap. Påskafton, med den obligatoriska middan hos farmor innebar också sol.. Vet inte om det är särskilt fint att göra så, men jag la mig på altangolvet och solade.. Tror nästan det var det, för min kusin gjorde mig ganksa snabbt sällskap. Vissligen är han 9 så jag vet inte om han kan de gällande normerna för sola på altangolv. På kvällen bar det ner till jocke och sen ännu en trevlig kväll hos danne. Men både jocke och jag var ganska trötta så det blev en tidig hemfärd.

Påskdagen var dagen för en familjeutflykt. Vi tog bilen till Kosta Boda, kosta outlet.. Hittade egentligen inget särskilt förutom ett jättefint diadem som jag förhoppningsvis kan ha på balen.. Jocke köpte en väldigt sen studentpresent till sig själv.. En söt lucifer i glas:D På kvällen grillade vi, och vi vägade äta kyckling, och lyckligtvis var det inget glas i den.

Igår annandag påsk var en dag som gick i bågskyttet och solen tecken.. Var uppe tidigt och hjälp vilken dimma det var när vi åkte till stan vid halv 7, gick i princip inte att se någonting.. Det försvårade ganska mycket eftersom vi på morgon skulle lägga banor till 3D tävlingen i sommar. Men som tur lättade dimman efter ett par timmar, och en hel bana kunde läggas.  Eftermidagen tillbringades med ännu en ljudboki solen, och stund i solariet, hur skönt som helst.

Idag står bara två saker på agendan. Körlektion och titta på film med lisa resten av dagen..


Sofie på hiphop humör

 

Aribuskler

Så nu var det gjort:P Idag gick alla hem till Zazza och åt glass och kakor, och gav emma födelsedagspresenter.. Vet inte om hon uppskattade zahidahs och min, fast den fick ett rejält skratt i alla fall. Och som emma sa, dom var väl söta, men vadå skavsår:P

Det är  så skönt att det är sista provet för ett tag i mån.. Vet inte om ja kan de, visst mickrobiologi är kul i bland, men lennart är allderles för mycket miljö nisse för att ja ska orka bry mig, det som verkar intressantas får vi inte ens läsa ordentligt utan det tar han bort.. Ja menar låter inte resistenta bakterier mycket roligare än kompostering!!?? antagligen inte enligt honom.. Jaja det är väl bara att lära sig, och skriva bra på provet..
 
Och efter imorgon börjar i princip påsklovet. Inga läxor eller nått, och på torsda går vi bara halva dagen, för på eftermiddan är det NV-fest. Lärarnas sätt att få oss att umgås mellan NV klasserna, vilket aldrig kommer hända om vi inte blir tvingade till det som vi blir då... Men man överlever för sen börjar lovet på allvar. Ska bli så skönt.. Har i bara 2 grejer inbokade, en heldag med lisa och en massa filmer. och gå och prova om balklänningen med skor och se om något behöver ändras.. Resten av lovet ska bara slappas:P



Snart sommar!! Bada, fast det får gärna bli lite varmare än vad det är på bilden:P

Julsånger

Det känns lite hemskt har haft  olika julsånger på hjärnan i flera dar. Så störande, å vi sitter i den sköna solen, Jingel bells, jingel bell. Det är nått som är fel.. Även om man kunde ha tittängar rudolf igår;
Både mamma och jag fick röda näsor av solen, och en kille som var med och hjälpte till att måla på bågis blev röd av färg.. Fast det spelar ju egentlien ingen roll.
Julen var för 4 månader sen, det är ju påsk nästa vecka.. Det kan vara så att min hjärna kanske tog allderles för bokstavligt på och julen varar än till påska .. Hoppas det släpper snart annars blir jag knäppXD





Man kan ju undra var veckorna egentligen går åt till. Man går i skolan 5 dar i veckan och då ska man vara duktigt och hinna med massor. Sen kommer helgen på 2 dar, och då är det en massa annat som ska försöka hinnas med, både duktigt och slappt, och som det är nu kan man sova i veckorna eftersom vi av någon anledningen knappt går i skolan. Men som det var förra året hade jag ju aldrig orkat med(eller det gjorde jag inte)..
Den här helgen bara försvann som det flesta andra också gör. Fick gå upp vid 6 i går eftersom det var arbetsdag på bågis och vi skulle vara där vid klockan 7. Sen ägnade jag de följande 5 timmarna åt att måla, både brädorna och mig själv.. Min tröja blev jätte vacker! Väl hemma grillade vi fläskfile och årets första lunch utomhus, gott:D
Sen bar det ner till jocke, och senare fest hos danne.. Väldigt trevligt, och vi lyckligtvis slapp abba låtarna:P
Idag har det väl egentligen inte blivit något vettigt gjort.. Förutom att jag faktiskt  orkade plugga lite biologi..

Nu ska jag gå och leka lite med tessla, bonsoir:D

Les temps sont durs pour les rêveurs

Sakna Amelie:P

Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois



(För er stackare com inte kan franska)
Utan dig skulle dagens känslor bli morgondagens skorv



Aime de l' arc


Så mycket minnen, så många som saknas.. Men nästa år kanske något stort hånder.. Vi får se..






Äntligen helg!

Så var denna skolvecka äntligen över.. Hela veckan har varit allderles för stressigt.. Man är inte van vid att ha tre prov på samma vecka, fast plugget har vägts upp av det underbara vädret.. Har tillbringat hela eftermidda i en solstol och med en ljudbok(älska the Wheel of time), skönt:D  Det lät på mamma att dom tänkte grilla i mån, det börjar verkligen kännas att sommaren är på väg.
En vecka där ett prov ingår, sen är det påsk, och efterpåsklovet har vi i princip bara 4 veckar i skolan och typ 3 prov och ett arbete. Sen är det slut.. Det låter ju helt galet! 3 år till är över och sen är det verkligen ut på nya marker.. Visst kommer det bli skönt, det är dags, men det är ändå lite.. Va ska man säga, ett avslutande på riktigt. Tänker nog försöka söka till högskola i helgen..Suck eller nått:P
Fast om man vänder på det har vi 63 härliga dagar kvar på Oscars och vi hinner nog göra mycket roligt av dom.. En viss person borde se upp lite, för jag och en viss frukt har storslagna planer på gång:P Fast den planen måste sötas lite, med kommer att ordnas på månda förhoppningsvis... Rapporter kommer senare:P
Desutom borde man väl inte klaga när vi äter glass nästan varje dag, gott:P någon kommer att ha problem med sin balklänning, och det är inte jagXD




Har för en gång skull inte en enda låt på hjärnan, det är inte ofta det händer. Kan bero på att jag har lyssnat på bok hela veckan men i alla fall.

The wheel of time turns, and ages com and pass, leaving memories that will become legend. Legend fades to myth, and even myth is long forgotten when the age that gave it is birth comes again. In one age, called third age by some, ab wind rose.. The wind was not the begining. There are nether beginings  nor endings to the turning of the wheel of time. But it was a begining.

RSS 2.0