Två nya Bullet for my Valentine låtar!




....

Ont i huvudet, trött, allmänt död.. Näemen jippi!

Invasion

God Förmiddag!

Ja det är faktiskt förmidda för mig nu. Har varit uppe sen 7, och hunnit med en vända till skolan för att göra det sista på en labb. Skönt att den gick fort, skulle bara mäta två värden och kontrollera att de var hyffsat rätt. Lyckligtvis var de det. Att man var så noga och verkligen höll allt sterilt i onsdags lönade sig verkligen idag:)

Det har egenligen inte hänt så mycket sen jag skrev sist.. Mitt kylskåp och min frys har invaderats av grönsaker. Och min lägenhet av deras ägare. Näe jag har inte börjat äta dom än. Det lär dröja ett tag till. Skolan fungerar fortfarande som den ska. Hade en dugga igår. Nu ska man bara se fram emot nästa vecka som antagligen inte kommer bli jätterolig pluggmässigt. Får väl uppmutra mig med att det är SM i Karlstad på helgen.

Nytt bandsläpp till Siesta! igår. Att få se The Hives igen skulle jag ju inte tacka nej till. De var ganska grymma i sommras. Festivalpepp:P

När nu ska plugga lite.. Eller försöka rättare sagt..

Vi hörs!!



En hund jag kände dog för en vecka sen
Och några dagar senare dog hans hundkamrat
Dom kände varandra fanns ingen poäng att leva utan en bästa vän
Jag förstod det inte då men nu vet jag vem det kommer bli





En ödla med en stege!

Ello!

Vilken fruktansvärt seg början på en dag det här har varit. Hade tvättid från klockan 10 och på grund av det så hade jag ställt väckarklockan på halv 9 så man skulle hinna duscha innan.. Tror nu jag kom upp vid halv 9? Näe, hon var snarare kvart över 9. Visst jag han de jag skulle göra innan, men så fort tvätten var inslängd, somnade jag igen, vaknade lagom tills att den skulle slängas in i torktumlaren, och sedan somna om igen. Vaknade igen, straxt innan tolv. Bara att hämta tvätten och bege sig till skolan.

Seminariet idag känndes förövrigt totalt onödigt. På de ndra har man ju kunnat mer innan, och det har framgått tydligare vad man ska lära sig. Det har var bara flummigt, och det gör det ju inte bättre att läraren springer ut och in. När han väl var där sa han typ, focusera på principerna, men sen drog han detaljerade exempel iaf. Fruktansvärt enerverande. Fick nästan lite högstadiekänslor, bara gå hem och lägga sig och strunta i allt. Hitta så många anledningar att slippa så mycket som möjligt.. (Om jag hade varit på bildregigringshumör hade ni kanske fått se lite högstadiebilder.. men de pallar jag inte nu:P)

Har förövrig bokat biljetter till Alice in Wonderland! Hoppas verkligen att den lever upp till mina förväntningar, men kan det bli dåligt med Tim Burton och Johnny Depp? Skulle inte tro de:P
Kan du stå på huvudet?





Sitter i skolan och har tråkigt!

Saknar mitt piano! vill kunna spela igen.. Får nöja mig med att lyssna på de underbara melodierna. Pluggandet blir lite roligare idag då iaf..


Hmmhmm

Sovmorgon. Inte vakna av någon väckarklocka, men av att solen lyser in på en. Veta att man inte behöver gå upp bara för att man har vaknat, utan att man lugnt kan ligga kvar ett bra tag till. Härligt! Ett ganska bra sätt att börja annars ganska jobbigt måndagar.

Vintersolen är ganska vacker, även om temperaturen inte är lika rolig. Men, men nu ska jag äta frukost.



Ge mig en vinterdrog
Ge mig allt du har
Kom nu, jag är kroniskt låg
Bara mörkret hörs
I ditt öga var en storm jag såg
Som sommarsnö
I döda vinkeln ser jag allt du gör



En slödag..


Ännu en riktig slösöndag. Har äntligen läst ut Frukta Ingenting av Dean Konntz. Har ju ett antal gånger skrivit om vad jag tycker om hans böcker allmänt. Den här höll samma standard, genom att blanda det lite småoverkliga med vardagliga händerser. De andra böckerna jag har läst av honom har varit övernaturliga på ett helt annat sätt, visst den här är skriven på samma sätt men det overkliga låg inte i övernaturlighet utan i genetik. Hela första delen av boken är skriven på ett lite små creepy sätt, andra delen är kanske inte lika obehagligt skriven. Det rikigt läskiga är det skulle kunna hända i vekligheten.

Har pusslaat uppochner idag. Eller ja, jag har vänt på det och lagt i det i sin ram.. Nu ska det bara upp på väggen. Fast det får vänta nån vecka...


Vi hörs!



...

Wow, kollade precis på dokumentären Ola Svensson Superstar. Vet inte riktigt vad jag ska säga.. Att få höra bitar ur låtar som man har hört sen man var tio, tillsammans med en väldigt vacker filmning. Ola Salo e ju bara för grym, och The Arks musik är fortfarande lika bra. Kommer ihåg dagen när jag köpte State of the Ark. Mamma körde mig in till stan, kommer tyvärr inte ihåg vilken affär det var, men jag köpte skivan. Sen åkte vi till bågis, och lisa hände med hem. Vi satt i köket och spelade kort, och körde skivan på repat. 
Hoppas väldigt att deras nya platta blir bra. Det vore så himla gutt, med ny musik som bara kan gå rakt in, som de andra skivorna med The Ark har gjort. Skulle nästan säga att de ligger nästan på samma nivå som Kent ligger för mig. Båda banden gör musik som påverkar, som har funnits med i halva mitt liv, som man kan varenda textbit, varenda litet ljud i musiken. Visst ja lyssnar på mycket annat, och generarna varierar väldigt.. Med det här är musik som man går tillbaka till..  Vet inte om jag ska säga så mycket mer.. Delar med mig med ett par av mina favorit textrader istället..



Why should it be so bad to be bad,
When its so hard to be anything at all?
And why does everyone seem to forget
What its like to be all alone
- As soon as they
Have got someone, oh its no fun
It makes me wanna vanish and die



Because ridicule is no shame
it's just a way to eclipse hate
it's just a way to put my back staright
it's just a way to remain sane



It's were my reason stops
andsomething else comes in

I know it doesn't make sense
but still.



My voice is narrow
And a boy ain't supposed to cry
Until tomorrow:


Finns ett antal till, men de där är ett par av de första som dyker upp i huvudet. Och jag måste säga att även fast jag bara har sett The Ark live en ända gång på ett regnigt hultan, så borde många av deras låtar upplevas live. Det är sådan musik som ska avnjutas mitt i ett publikhav på riktigt om man får säga så. Det är ändå så som allt känns som starkast, och känna att dom omkringen reagerar likadant på musiken. Underbart.Det här blev nog ett lite mer ett hyllningsinlägg än vag jag hade tänkt, men det blir nog bra i alla fall.

Vi höres senare, så kanske jag kan berätta lite om bågyttet idag..


Stora känslor stora ord men allt av vikt Jag säger har Jag stulit ur en bok



Håller på att lyssna igenom alla kent albumen igen.. Det är lite lurigt. De fem sista låtarna på Hagneta Hill, förutom Berg & dalvana är sådana låtar som jag aldrig har fått något riktigt grepp om. Jag har aldrig lyssnar aktivt på dem. Men ändå så kan jag texterna, ändå så berör de väldigt mycket. Viss hela skivan är väldigt berörande. Men det är något visst med de där fem sista låtarna. De går ihop så bra på något vis. Lite lagom smådeppiga, men ändå fruktansvärt bra.. Vet inte om det är någon del på någon av skivorna som funkar så tillsammans, att jag mer ser dem som en grupp låtar som jag helst lyssnar på irad än ensama. Får återkomma om det i morgon. Hagnesta Hill blir nämligen sista skivan idag. Får ta resten på min "lediga" dag imorgon.
Bullet for my valentins nya låt Begging for Mercy finns förövrigt att ladda ner på deras hemsida. Tycker att den bådar gott inför albumet som ju kommer i april, En go låt!!




Vi Hörs!!


En gäspning mellan orden
Radion kväver allt
Genom papperstunna väggar
visslar någon falskt
Det är nåt i dina ögon
Slår gnistor, glittrar till
& glödlamporna blinkar, dör
och allt står still


Det snurrar fortfarande


You know I don't give a fuck what you think or say, 'Cause we gonna rock this whole place anyway

Just nu skriker alltingen verkligen alltingen plugg, och alla roliga saker ligger framåt i tiden...
- Två veckor till Senior SM i Karlstad
- 33 dagar tills Kent i Göteborg
- 5 veckor till Junior SM i Oskarshamn
Ännu längre tills jag kan träffa mina favoritnördar,
Är fortfarande (eller snarare alltid) konsertsugen. Vissligen snart kent, men det kanske blir Siesta! med joel också innan sommaren och Metaltown..

Men det är väl bara att hålla ut. Blir ju lite skytte i helgen iaf.. Bjuder på lite bilder på dom galna djuren hemma så länge..








Tired and lonely still we stand
On a road to nowhere
Trapped in a world of endless days,
My engine's stalling (Road to nowhere)
Body and mind are breaking down
On a road to nowhere
Destiny silent, hear no sound
As I wait forever.





There was a boy, a very strange enchanted boy...

Ja undrar hur många gånger jag har sett Moulin Rouge.. Den och Stiletto Dance är nog det filmer som jag har sett
flest gåner.. Även om det inte är den typ av film som jag vanligtivs tittar på så. Men den här är bara så himla bra.
Jag fick den på VHS av mamma, tror de var i julklapp. Första gången tittade jag på den själv och tyckte den var bra. Andra gången tittade jag och Lisa på den som sista film på en av våra filmdagar. Kommer ihåg att både Lisa och jag satt å grät.. Vi har tittat på den ett antal gånger sen dess. Vid något tillfälle körde vi igenom hela filmen, var enda replik var enda sång helt själva.. Jag kan nog fortfarande de mesta av den..  Kanska intressamt hur sånt sätter sig. Man behöver inte anstränga på att titta, utan allt är så inpräntat att man vet exakt när det kommer en sen som man tycker om och då tittar man på den, och hoppar över den man inte gillar.  Det finns i vilket fall många bra låtar och repliker i denna film..



One day I'll fly away
Leave all this to yesterday
Why live life from dream to dream
And dread the day when dreaming ends

One day I'll fly away
Fly fly away...


Beautiful melodies to try and wash away the lies



Ligger och lyssnar på In this moment.. Funderar på om man ska göra något vettigt eller fortsätta slappandet ett tag till.. Svåra frågor idag.. Ska nog  lyssna på beatiful tragedy en gång till i vilket fall!


Ja har klor igen!



I've felt the air rise up in me

Ello!

Anledning att jag inte har bloggat på ett par dagar har varit konstant plugg. Kom tillbaka upp hit till skövde i måndas kväll, och sen i tisdas morse har jag inte gjort mycket annat än å sitta med olika uppifter.. Men nu är de mest akuta avklarade i alla fall. Cellbiologi rapporten kom in när den skulle, och biokemi redoviskningen nu idag gick nog okej.. Allså inget mer som måste stress göras denna vecka. Har ju visserligen lite mer som ska göras, men de ska inte vara klart förens nästa vecka.. Så ett par dagars slappande skulle inte sitta helt fel nu..

Var föresten och hälsade på Zahidah i måndas. Mycket trevligt att träffa henne igen och att titta lite på den lilla bebisen:)

Vi hörs!!


The house of healing

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen. Jag tycker om söndagar! En dag som för det mesta brukar vara lagom slapp och bara lite sådär smått go..

Min söndag har varit ganska bra.. Väldigt slapp förmidda hemma hos lisa, spenderar som så många andra gånger nere i hennes mörka, värma nedervåning. Lite små aktiv i eftermiddas då, då jag var ute i snön.. Skulle kanske egentligen ha skottat. Men det blev inte många spadtag.. Roade mig med att hålla i hunden i stället.. Nu är jag tillbaka framför spisen igen.. Härligt men lite småsömningt..

Tävlingen igår gick föresten inget vidare bra.. Kändes bara förvirrat från början. Jag lyckades vända både lemmarna och strängen åt fell håll. Så starten blev helt konstig.. Men men, det var ganska trevlig så det får överväga det halvtaskigt resultatet. Tog typ inga bilder.. Ni får roa er med att kolla på joels.  Kanske snor några av dem senare och lägger ut..


With a sigh
You turn away
With a deepening heart
No words to say
You will find
That the world has changed
Forever

And the trees are now
Turning from green to gold
And the sun is now fading
I wish I could hold you
closer


Ett myrinlägg


När jag var mindre var jag livrädd för myror. Tyckte dom var totalt hemska små krypande saker. Fick lite småpanik så fort dom blev många. Kommer ihåg en gång när jag var på tävling. Vi stod och sköt i en ganska brant nerförsbacke, och hela marken bara kryllade av de små krypen. Jag och tjejen som stod brevid mig och sköt bara studsade för att inte få dem på sig, samtidigt som man försökte att inte att inte ramla ner för baken, samtidigt som man skulle försöka träffa målet. Väldigt jobbigt. Nu är jag inte lika rädd för myrorna som jag var bär jag var mindre. Tycker fortfarande att de är lite obehagliga om de blir väldigt många.. Men ja får ju inte panik så fort ja ser nån. 

Men nu i morse straxt innan ja vaknade så fick ja återuppleva den myrrädslan. Jag drömde att jag låg och sov, i mitt gamla rum på nedervåningen av huset. Mim mamma hade haft kalas kvällen innan så min moster var här hemma med. Jag drömde att jag vaknade av att tessla gnydde. När jag hade vaknad så kände jag hur det kröp på mig. Ja fippsade bort någon myra.. Men det blev bara fler och fler.. Så jag gick upp och sprang upp på övervåningen för att sga till dom andra att min säng var full av myror. När de kom ner så såg vi typ inga myror allls, men av någon anledning så flyttade min moster på något som satt fast på väggen. Ur hålet som blev bara välde det ut myror och jag fick panik, och sprang iväg för att hoppa in i duschen för att få bort alla. På min arm satt den största myra jag någonsin sett.. Sen vaknade jag. Rikigt Obehagligt! Tycker inte om myror....

         


 


Fisk

Nu är jag hemma i korsvägen igen! Har placerat mig på en av mina favoritplatser, på golvet framför spisen. Med en galen katt smygandes omkring och kära bror brevid mig..

Tågresan gick förvånadsvärt bra. Båda mina tåg var i tid och det var typ inget folk på nått av dom, så jag kunnde sitta hur ja ville..

Nu ska jag gå och vispa grädde. Vi skulle bjuda slovakerna på semlor:)

Vi hörs!


Akta chipsofism!!

Hej Hej!!

Två duggor och ett väldigt flummigt seminare avklarat idag. Jag tror inte att det var någon bra ide att lägga vårat seminare mellan kl 3 och 5 en eftermidda där vi hade våran första dugga kl 8. Allt blev bara allmänt flummigt.. Jag kunde inte låta bli att skratta åt typ allt och inget. Sen att en del personer i min seminaregrupp börjar prata om saker som inte har något med just de vi pratar om att göra, gör ju inte saken bättre. Allmänt flum..
Bara ett seminare kvar den här veckan.. Förhoppningsvis hinner ja fatta det ikväll och imån bitti.

Ja tror att jag har lyckats packa ner allt jag behöver i helgen.. Eller ja, det mesta i alla fall. Mycket ligger fortfarande allmänt utspritt, men det får de göra tills imorgon för det går inte att packa nu. Pilbågen och alla ateraljer ligger i alla fall i den röda väska där de borde vara, Så ja lär ju inte glömma den..

Föresten så åt ja årets första semla idag:)

Semlan på bilden är tyvärr inte min utan Johannas.. Jag sabbade min genom att tappa typ all grädde (nä ja e inte alls klantig).

Vi hörs snart i snövädret!!


Festival Pepp

Wow det här blir ju bara bättre och bättre!!!
dom nya metaltown bokninarna kom idag men bland annat Bullet for my valentine! Sonic Syndicate, Bleedning Through, och ett par till.. Om det var ett tvång att åka förut så är det nog ännu mer det nu!! Jag bara båste dit!
Bullet for my valentine 2008 i lisebergshallen.




We're wasting precious time!
The clock is ticking;
Can you hear the countdown?

With every hour!
Give me the power!
I need the strength to carry on!
On and on!

 

Fly from here, but as the chosen pessimist

Ello!!

Ja, ja vet att jag är totalt kass på att uppdatera, och att de flesta inlägg blir ganska tråkiga.. Men det får vara så så länge.. Har ingen motivation att skriva nått roligt, och de flesta bra bilder som inte är totalt urgamla har varit upplagda ett antal gånger.. Förhopningsvis blir det lite ängring på det i helgen. Åker tillbaka till korsvägen och ska vara hemma där i fem hela dagar..
Men innan dess blir det en massa plugg. Har två duggor och två seminarier kvar plus att ja borde ha skrivit en rapport innan jag åker, för det lär ju inte bli mycket plugg sen..
Lite smågnälligt inlägg, men ja e lite små le just nu för att det bara har strulat med tågbiljetter och flyttade lektioner. Får försöka strunta i det, och peppa upp inför helgen och blå jugnfrun i stället..

Här är ett par av de tusen gånger uppvisade bilderna, lite Blå Jugnfrun nostalgi:






RSS 2.0