Sommar Sommar Söndag

Ello igen!

Funderar lite på hur man inte kan älska söndagar. De är så himla goa. Helgen nästan över (vilket kanske inte är så gutt) vilket innebär att man förhoppningsvis har hunnit med en massa skoj, och bara kan ägna söndagen till att slöa. Tycker verkligen om det med söndagar, om man vill kan man bara ligga och göra ingenting. För det är ändå helg!
Den här underbara sommarsöndagen har tillbringats ute på soldäcket, med böcker, bra musik, min kära bror och mamma. Har faktiskt lyckats bli lite brun och lyckades också oavsiktligt bränna skinkorna. Gör ganska ont just nu, men det går förhoppningsvis snart över.. Till och med joel har lyckats få lite färg, och han är nog en av dom blekaste i det här landet:P helt otroligt.

Idag är det bara 5 dagar kvar till studenten. Det är verkligen helt knäppt, sommar känslorna börjar komma, men tror inte att någon av oss har fattat att det är är slutet på gymnasietiden. Eftersommaren ska vi inte tillbaka till oskars. Kommer både bli gutt och lite konstigt. Ska bli skönt att göra något annat. Bara man överlever den här veckan så...

På torsdag kommer förhoppningsvis mitt Sims3. Det känns ju också väldigt knäppt, ett spel som man bokade i augusti förra året, som man kommer att betala allderles för mycket pengar för, kömmer snart. Och då släpper dom det dagen innan studenten! Man kommer ju inte kunna börja spela den dan. Och på måndan sen åker jag. Hmm tur att jag ska börja jobba en vecka senare än vad jag trodde, för då kommer jag kunna spela då.. Om nu inte den riktigt sommaren har bestämmt sig för att komma till dess för då kommer det bara att kännas fel..

Jaja vi får se.. Ska gå och borsta ur mitt hår, för det är inte dags att se ut som en rislampa riktigt än:P

snart så

Kolla in billy talent nya:
länkat från joels twitter

Ny musik på gång från flera håll, sofie glad!


Hela världen skriker rosa

Godmorgon!

Okej ja skrev i går att ja inte skulle skriva, men jag är hos jocke så det finns tillgång till dator med internet.

Så skönt att kunna sova ut för en gång skull. Vissligen fick jag ett SMS av zazza vid kvart i 8, men då hade jag redan vakat och kände mig pigg. Tror farmor hade rätt när hon sa "sofie, du blir som en helt annan människa när du får sova" Det stämmer verkligen, tror jag ska unna mig sovmorrnar hela den hela den här helgen..

Har tagit fram MP3 igen. Ett verkligen kärt återseende. Varje gång jag slutar lyssna, är det skönt för öronen, men känslan att få lyssna på musik igen överväger.
En del av de senaste dagarnas låtlista:

- Runaway - Groove Coverage
- 4-Am forever - ´Lostprophets
- Comatose - Skillet
- line and stinker - Billy Talent
- Meds - Placebo
- Nothing to lose - Billy Talent
- Remember - Groove Coverage
- Mistrated - Rainbow
- Vintervila - Kent
- Socker (demoversion) .- Kent
- Nu kan du få mig så ätt - Håkan Hellström
- Samma nätter väntar alla - Markus Krunegård
- Det snurrar i min skalle - Familjen

..

Underbara åska

Denna värderföretelse som kallas åska är anledningen till att jag inte har uppdaterat på över en vecka, och att jag antagligen inte kommer hinna göra nya inlägg heller. Förra onsdagen smällde den sönder nätverkskortet på mammas och pappas dator, modemet, och routern. Mamma var visst inte så pepp på att köpa en ny router. Det innebär att jag inte har något internet på mitt rum, och att försöka få lite tid vid den andra datorn är i princip hopplöst. Jag ska försöka men förvänta er inge inlägg på ett tag..


Bara en vecka kvar till studenten, och det börjar gå upp ett litet ljus. Men inte mer än ett litet. Imån är sista egentliga dan i skolan. Ska rensa ut de sista ur skåpet och se färdigt underbara Amelie som vi började titta på, på franska förmiddagen i tisdags. Sen får vi se om det blir något slags bus också.. Silvertejp har varit på tal ett tag.

Bara två veckor tills Grekland, känns närmare än studenten på nått vis. Hämtade ut tågbiljetter för 1500 spänn idag. Jippie, man kan ju bli så glad på SJ priser... Måste snart börja fundera lite över vad jag vill ha med mig. Och inföskappa en ny bikini!

Bonsoir mes amies! nu ska jag försöka hitta några fina skedar.

Ka

Tisdag.. Har inte skrivit på ett par dar. Är fortfarande lite småsjuk. Men det börjar bli bättre. Känner mig inte febrig idag i alla fall. Min kropp tyckte nog inte att det var någon bra ide att gå ockring i parken  i lördas i en tunn klänning utan någon tjock tröja på sig. Men vad gör man inte för att få gå på bal? Det var verkligen värt ett par dagars extra sjukhet och alla pengar man har lagt ut. Lika roligt var det inte när jocke och jag försökte få ut alla hårnålar ur mitt hår. Blev ganska mycket slitande, men fick tillslut ut uppemot 35 nålar.
Här är ett par bilder från balen. Har ungefär 200 i datorn, men inte en enda där killarna är samlade på samma bild.Hmm:P






Både igår och i söndas har jag varit halvdöd. Har lyckats läsa ut både sången om susannah och homeland, tittade på 3 av mina många favoritfilmer igår. Började med Twilight som jag har sett vet inte ur många gåner på kort tid, Fortsatte med en film som heter Stiletto Dance, den e egentligen på vissa ställen riktigt dålig, men det är något visst med den som jag bara inte kan släppa. Har säkerligen sett den uppemot en 100 gånger. Sista filmen blev Djävulen bär prada och dess extra material.

Har faktiskt varit lite duktig i dag. Städade, flyttade och organiserade upp bland mina noter. En egentligen ganska tråkig sysselsättning, men det är fruktansvärt frusterande och vilja spela något, men inte hittad noterna. Sen tror jag inte mamma tycker om att jag sprider ut papper över hela finrummet.

Jocke har bokar våran resa. Den 9/6 åker vi till grekland i en vecka. Ska bli så sönt. Jag behöver komma iväg ett tag innan jag ska börja jobba.. Nu är det bara att fixa tågbiljeterna, packa och åka typ:P

In the full moons light I listen to the stream

Ännu en förskyld morgon.. Fast det känns ända lite bättre. Igår blev en ganska lyckad dag. Orkade inte riktigt skolan, och franska läsförsåelse gjorde det inte bättre. Men jag fick 6 delen i Stephen Kings "det mörka tornet" som jag har väntat på sen i mars.. Ska bara hinna läsa den med, måste läsa ut boken jag har lånat av krister först.

Farmor och Reino var här och åt midda igår, för första gången på evigheter. Det var trevligt vi grillade och satt och pratade. Till efterätt blev det min årligt namnsdags marängsviss. Har ätit det i jag vet inte hur många år i rad. Det var i vilket fall väldigt gott.

Nu ska jag försöka plocka ihop grejerna jag ska ha med till stan. Kommer säkerligen att glömma hälften, men de får lösa sig. Lägger antagligen ut lite bilder från balen imån. Min kära lillebror ska leka lite fotograf, så ja får sno lite bilder av honom sen:D

Hör fåglar sjunga glatt....

God morgon!

Har egentligen sovmorgon, börjar inte förens vid 11. Men eftersom det inte går någon senare buss än vid 9 så jag uppe redan.. Vaknade vid kl.6 och det sa som emma brukar säga, bara pling. Totalt klarvaken, fastän jag knappt kan andas, och halsen leker halvdöd. Bara att acceptera och gå upp. Kan ju inte ligga hemma och sova en dag till. Även om jag egentligen skulle vilja det, måste åka ner till franskan. Som vissligen har varit en väldigt slapp kurs, vi har i princip inte gjort någontingen, men om man då missar en av de få uppgifterna vi ska göra ser det inte så bra ut...

Imorgon är det dags för balen.. Det känns som det var igår jag var och provade klänningen för första gången men det är ju hela 4 månader sen!! Tiden bara springer.. Men i vilket fall ska det bli kul. Är lite små nervör över vad Pia hittar på med mitt hår, och om det hon gör sitter kvar. Jag har sånt hår att allt man gör med det försvinner. Spännen glider ur, om man lockar det försvinner det på en halvtimme typ. Det ända som håller en lite stund är och tupera, men det passar ju inte riktigt med en halvmeter brett år imån..

I eftermidda/kväll är det dags för den årliga marängsviss, får se om jag orkar ta lita bilder på den då. Ska i vilket fall bli väldigt gott:)

Dans chaque fin il y a un début

Suck.. Är sjuk. Känns inte som det är rätt tid för att bli förskyld. Som tur är känner jag mig inte yr längre... Men ändå.. Mår ändå inte bra.. Suck.... Får hoppas att jag hinner bli lite friskare innan balen. Får försöka pigga upp mig själv med lite bra musik så länge..

Våraktivitet

Samma bävan och förhoppning om att slippa varje år. Men det gör man förstås inte. Bor man som gör, och värmer upp huset hela vintern med ved, så kommer man inte undan vedklyvningen. En aktivitet som innebär timmar av bärande, kastande (vi floar lyckligtvis inte, om ni nu vet vad de betyder) och dragande i spakar. De blir ganska snabbt enformigt, och det ända man kan avreagera tristessen på är vedpinnarna. På så sätt är vedklyving bra. Man behöver inte tänka utan bara mata på. Om man är på lite dåligt humör kan man slänga iväg pinnarna lite extra hårt. Men det blir ändå ganska tröttsamt och tråkigt efter ett tag, särskilt när de bara kommer lea bittar som vägrar gå sönder. Nå ja, vi är nästan färdiga, och förhoppningsvis sipper jag göra mer av det.

Bara 26 dagar till studenten, och man behöver bara tillbringa typ 10 av dom i skolan. Skönt. Nästan alla grejer är färdiga. Blev klar med den sista finputsningen på biologin igår, vill egentligen inte redovisa det muntiligt också. Vissligen är det sista uppgiften vi får av lennart. Sen slipper man hans över ambitösa uppgifter som man inte orkar eller vill göra. Men det är bara och förbereda och prata de där minuterna så man får sitt betyg typ.
Sen är det bara fyiken kvar att oroa sig för. Har inte börjat repetera än, börjar bli ont om tid. Men det får lösa sig. Kommer antagligen inte orka ta tag i det förens på söndag, och då är det redan i princip för sent.

Jag börjar bli riktigt sugen på sommar. Ska bli så gutt att få åka iväg me jocke. Behöver åka iväg om jag ska orka jobba hela sommaren. Kommer inte ha råd att åka på nått annat .Fast vi bestämma vart vi ska åka ganska snart.
Evighets gamal bild från danmark. Känner ni igen min kära lillebror:P



Halkbanadag

Igår var halkbana dag. Skjuts av lotta in. Ytterst trevligt regn. Telefonlinjekrångel, väntan på att få åka. Två helt okända tjejer. Börja resa ner till kalmar. Köra lite.. Snack om vart kalrshamn ligger (inte skåne) Nerre i kalmar, fortfarande regn. Väldigt varm choklad. Att vändas upp och ner i en bil. Krocka med en stenmus i 7 km/h. Göra lite pirruetter med en mimibuss. En påkörd älg. Tant Elsa blev påkörd av en volvo. Ännu mer choklad. Huvudvärk. Fortfrande regn. Lärdomen att man ska köra sakta. Fylleglasögen. Fika på rasta. Somna i bilen hem. In till Pia och bestämma mötestid. Hem äta spagetti och parmesanost. Till bågis, övningsköra ner. Jocke kör hem. Glömma bilnycklarna i fickan. Pappa ringer arg. Kan inte ta sig hem, för han har inga bilnycklar. Åka ner till stan igen. Lämna bilnycklarna åka hem.

Chasse-mouches

Ello!
Väldigt länge sen jag skrev kanske är dags igen. Allt rullar på som vanligt, veckan hos joakim är över. Kommer att sakna att ha någon brevid sig när man ska sova den här veckan. Studenten kommer närmare och närmare. Alla planerar vad som ska hinnas på de få dagar som är kvar. Ett ljus verkade gå upp för en viss mogen kvinna i dag att vi bara har 18 skoldagar kvar. Det är ju ingenting!! Men det är ändå mycket som ska göras innan den stora dagen kommer....

Blev förvånadsvärt glad över att det småregniga värdret höll i sig en dag till. Vet inte om det beror på att jag slipper så och klyva ved då, eller om det beror på att vårregn är så härligt. Det får allt och lukta så gott, och det gåt att andas på ett helt annat sätt. Regnet gjorde också att jag stannade kvar i skolan i dag på håltimmen. Annie och jag gick och köpte fika bestånde av winerbröd och choklad. Jättegott behövde verkligen fylla på med lite socker innan franskan, som för en gång skull inte blev helt uttråkande. Det är helt klart ett underbart spåk, så poetiskt, så ljuvt på något outgrundligt sätt.

Fick ett sms av min kära lillebror idag där det stod att han hade afroflätor mitt emot luggen. Emma och jag hade en liten disskusion var mitt emot luggen är någonstans. Men så här söt blev lilla Joel i alla fall:


Mamma tycke som vanligt, som med det mesta han gör med sitt utseende att han såg helt knäpp ut. Vi får se hur länge han har kvar dom....


Ska försöka jobba lite biologi nu. Kommer två slovaker sen, som ska köpa mammas bil. Får sen om jag orkar prata lite engelska med dem, annas ska det bli kul att lyssna på pappas underbara engleska!!

RSS 2.0